Cheesecake cu capsuni

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 9806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 400 g capsuni mici + 3 linguri zahar pentru topping
  • capsuni cu codita pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade).

Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza bine intr-o forma cu pereti detasabili si se pune la rece pana se pregateste compozitia de branza.

In vazul de robot se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: branza dulce, mascarpone, ouale, zaharul, frisca lichida, sucul si coaja de lamaie si vanilia. Se mixeaza toate bine de tot pana se obtine o crema fina.

Se toarna compozitia de branza peste biscuiti si se pune forma in cuptor. Se lasa pana se incheaga bine compozitia si incepe sa se rumeneasca usor.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se pune la frigider cel putin 2 ore.

Pentru topingul de capsuni, se amesteca zaharul cu capsunile micute spalate bine si se stropesc cu putin azeama de lamaie. Se pune vasul pe foc si se lasa la fiert pana scade sucul si incepe sa se ingroase putin. Se lasa la racit.

Se decoreaza cheesecake-ul cu capsunile cu codita si se serveste o felie generoasa cu sos de capsuni. Divin!

TIPS-URI

1

In loc de biscuiti digestivi folositi 20 de piscoturi de sampanie si le sfaramati la robot. Blatul va iesi muult mai fin si mai bun decat cu biscuitii digestivi. Astia sunt mai "de fite" :) de dieta...am facut si eu acum "sa vad cum e". Insa cu piscoturi e mult mai bun blatul, Iar combinatia cu scortisoara e de vis! sa nu omiteti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
New York cheesecake cu capsuni